lauantai 5. tammikuuta 2013

Mistä bongasimme kohteen?

Olen kuullut parin kuukauden sisällä kysymyksiä;
"Mistä löysit tällaisen kohteen? Miksi Kazakstaniin? Miksi juuri tälle vuorelle?"
Jos tämä lyhyt selitys antaisi joitakin vastauksia.

Olimme ensin lähdössä kesäkuun alussa Norjaan, Lyngenin alueelle kiipeämään erästä harvoin kiivettyä seinämää. Loppuvuodesta 2012 nälkä kuitenkin kasvoi ja aloimme miettimään kohdetta joka olisi korkeampi ja kauempana. Mielessä oli myös Andien vuoristoon lähteminen mutta yllättäen mieleeni palasi noin 7 vuoden takainen suunnitelmani, Kazakstan ja Pik Talgar. Siitä projekti sitten käynnistyi ja nyt sitä vihdoin toteutetaan.

Mistä bongasin kohteen?
Harrastan omaksi huvikseni maailman vuoristojen tutkimista ja sen ohella olen löytänyt paljon mielenkiintoisia paikkoja. Kun puhutaan Kazakstanista nousee monella vuorista mieleen Khan Tengri, itse ajattelin maata tyylillä; "Mitä muuta sieltä löytyy? Onko mielenkiintoisia vaihtoehtoja joita voisi toteuttaa myös omin päin, ilman oppaita ja muita palveluja?" Ja näin tämäkin kohde löytyi.

Miksi Pik Talgar? Mikä siinä on niin hienoa?
Vuorella ei ole ruuhkaksi asti kiipeilijöitä. Aikataulullisesti vuorella käynti käy meidän kesän 2013 suunnitelmiin, se ei vie liikaa aikaa mutta kuitenkin pääsemme sinä aikana erikoiseen paikkaan ja kauaksi asutuksesta. Vuoresta ei ole tarkkoja reittikuvauksia tai tietoa reiteistä, jotakin saa tehdä siis itse. Pääsemme itse tutkimaan laaksoja ja seinämiä, kaikkea ei ole kerrottu meille etukäteen. Tulee sellainen "tutkimusmatkafiilis". Muita vastaavia syitä löytyy paljon, todella paljon.

Onko tiedossa muita vastaavia reissuja, reissuja joissa menet / menette vuorelle joka ei ole tunnettu?
Kyllä ainakin itselläni on ja uskoisin että Markuskin on jatkossa vastaavista kiinnostunut. Nyt on jo hautumassa yksi projekti samoilla suunnilla maapalloa. Vuoret alueella olisi 6000 metristä yli 7000 metriin korkeita ja yhdelläkään niistä ei ole varmasti kukaan suomalainen käynyt. Osalla ei kukaan mukaan.
Mutta ne ovat vielä haaveita ja niihin ajatuksiin palataan sitten vuoden lopulla.

Terveisin; Amir

2 kommenttia:

  1. Onko samaan aikaan muita retkikuntia liikkeellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei ole tietoa siitä asiasta, mutta itse uskoisin että emme törmää reissussa muihin kiipeilijöihin.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.