tiistai 23. huhtikuuta 2013

Viisumi ja viimeiset varusteet

Eilen laitoin viisumihakemuksen eteenpäin, siinä Markuksella ja minulla olikin hieman mutkia matkassa. Yllättäen vastaanottovirkailija kyseli hotellin varausta, vakuutusta ja kaiken lisäksi kuittia maksetusta viisumimaksusta. Hotellin varausvahvistus ja vakuutuksen kopio oli onneksi kaiken varalta mukana mutta välillä piti käydä pankissa maksamassa viisumi ja palata suurlähetystöön uudestaan maksukuitin kera.
Tämän jälkeen tuli kysymys miksi hotelli on varattu alk. 26.5 vaikka lennämme maahan jo 20.5, pieni tuskan karpalo herähti otsalle. Lyhyt selitys että nukumme alkuosan matkasta teltassa vuorilla ja vastaus yllättäen tyydyttikin virkailijaa; "Eikö teitä pelota?" "Laittakaa matkan jälkeen kuvia ja tietoa tietoa heille siitä, kuinka vuorilla meni."

Koko alkukyselystä sai sellainen kuvan että vakuutus on reissuun pakollinen ja hotellivaraus pitäisi olla perille valmiina mutta kyseessä oli väärän kuvan muodostuminen kyselyn alkuvaiheessa. Tosin se on varmaan totta että kyllä tuollaisten dokumenttien esittäminen helpottaa ja nopeuttaa viisumin saantia.
Viisumille tuli hintaa, passikuvat omassa tapauksessa 12e ja turistiviisumi yhdellä sisäänkäynnillä 15e.
Markus palaa suurlähetystöön vielä oman hakemuksen kanssa tällä viikolla.

Muuta:
  • Tänään saapui vihdoin Usa:sta Gerberiltä tietoa että lapiot ovat lähteneet Helsinkiä kohti.
  • Hotellistamme emme ole saaneet mitään vastausta tavaroiden säilytyksestä, koetamme vielä yhdellä viestillä toukokuun alussa mutta nyt näyttää siltä että lähdemme reissuun täysin minimivarusteilla ja kaikki kannetaan mukana aina 4200-4500 metriin saakka. Myös loppureissun cityvarusteet. Palaan tähän asiaan vielä lähiaikoina, samoin viimeistään Vapun aikoihin tulee lisäkuvia uudesta koepakkauksesta ja lisätietoja varusteista. Vaatetusta on hieman karsittu ainakin allekirjoittaneen kohdalla.
  • Sää, vuorella sataa uutta lunta vielä loppuviikon aikana noin 100cm! Lämpötilan nollaraja liikkuu 2500-3500m välillä ja huipulla on pakkasta tällä viikolla noin -12...-15 astetta, tuulenvaikutuksen kanssa lähes -25 astetta. Lumisateet saisi parin viikon sisällä vähentyä oleellisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.